Svenske The Real Group er et ikon inden for a cappella verdenen, og det med rette. De har i mange år leveret optrædender og indspilninger i absolut international topklasse.

Jeg er normalt ikke så meget til deres jazzede stil, men der er jazzfestival i København i denne uge, og så lader jeg mig gerne gribe af stemningen. Og så er det jo oplagt at smide The Real Group ind i rækken af mandags a cappella. De er jo bare åndsvagt gode til det, de gør.

Dette var også en anledning til at se på The Real Groups youtubekanal. Mit umiddelbare indtryk er at den virker lidt rodet. Den har været brugt til at promovere The Real Festival (og det er en god ide), der er nogle behind the scene videoer (også en god ide) en videodagbog (med et afsnit?) tourvideoer fra Sydafrika (rigtig god ide). Altsammen godt men jeg savner at se en retning og vedholdenhed.

Men så er der lige de to videoer der afslutter feedet (i skrivende stund). De redder nærmest min dag. Jeg har så valgt at bringe Pass Me The Jazz, og her vil jeg fremhæve:

  • Pæn video. Sort/hvid, rolig klipning passer rigtig godt til The Real Group og til sangen. Det er ren nydelse.
  • Lokation. De starter selv med at beskrive setuppet for videoen. Og det bidrager bare endnu mere til den intimitet som videoen emmer af. Man får virkeligt lyst til at være der selv.
  • Original sang. The Real Group formår at skrive egne sange, som er lige så gode som de “fremmede” sange på deres repertoire. Det er en klar stjernekvalitet.
  • Godt sunget. Det er svært at komme udenom, at de bare synger fantastisk.

Jeg håber på flere videoer af denne kaliber fra The Real Group i fremtiden.