London a cappella festival favner bredt men med a cappella som fællesævner. Derfor er der som regel et klassisk indslag på programmet.

NYCGB Fellowship Octet synger til LACF 2018

Inden hovednavnet kom på var NYCGB Fellowship Octet sat til at varme os op med fire sange. Oktetten er en særligt udvalgt folk af talentfulde korsangere i alderen 22-25. Udvalgt af National Youth Choirs of Great Britain. Jeg er ikke velbevandret i klassisk korsang, men det var svært ikke at holde af disse unge og talentfulde sangere. Det var især imponerende, når de – uden dirigent – bare startede på en fælles vejrtrækning og så var i gang. Fejlfrit og smukt sang de først to klassiske sange, så Albert Hammonds “I’m a train”, inden de sluttede af med en folkesang. Det var en skam at de kun sang fire sange.

The Tallis Scholars ved LACF 2018

Hovednavnet var The Tallis Scholars, som er et af verdens førende renæssancekor, og de har Peter Philips som dirigent. Og de lagde ganske rigtig ud med religiøs musik fra renæssancen. De var imponerende dygtige, og som ikke-klassisk korsanger synes jeg især, at det var interessant at høre hvordan tonerne ligesom blev lagt tydeligt ind på hylderne undervejs i de lange passager, hvor hver stemme dels havde sit eget forløb og dels snoede sig i sammenhængen i en større mening.

Uden min egen referenceramme for denne type musik vil jeg sammenligne det med motetten i en dansk gudstjeneste. Det kan være et behageligt pusterum. Men alle pusterum har en optimal udstrækning. Og ved pausen var den nået for mig og dem jeg fulgtes med, og vi fortrak til pubben og pints.