Da jeg scannede/lyttede mit youtube-feed for mandags-kandidater, registrerede jeg halvt, at jeg havde sat tyske Bonner Jazzchor i gang med at spille. Men hurtigt slog det mig – det lyder da dansk? Jeg havde i hvert fald hørt det her før. Nuvel, tyske kor er jo meget inspireret at Århus-scenen, så det er måske derfor. Men da jeg lidt senere støder på samme sang århusianske Lyts feed, så går sammenhængen op for mig.

På festdagen for Sankt Cæcilia – skytshelgen for musik – er de to kor gået sammen om en indspilning og video af Kajsa Valas “Caint Cecilia” i Tine Fris-Ronsfelds dejlige arrangement. Det er en flot video der – når man nu ikke kan rejse og mødes om projektet – virkelig får det optimale ud af kontrasterne mellem indendørs og udendørs, og sort og hvid.

Da Rockkoret i efteråret 2019 var på turné i Jylland og sang med Lyt i Århus, var dette en sang, der gjorde stort indtryk på os. Det gav endnu større respekt for Lyt og vandt kajsa Valg adskillige nye københavnske fans.