En de største glæder ved at skrive mandags a cappella er at søge efter nye a cappella video på YouTube og så falde over en ny, spændende gruppe, som jeg ikke havde hørt om før. Sådan en er portugisiske Contraponto.

Det er modigt at lægge en ni minutter lang musikvideo på YouTube. Personligt har jeg det så også svært med covers af Coldplay – ikke mindst Viva La Vida – og medleys/mash-ups er også en tricky genre.

Men jeg kan godt lide Contrapontos medley.

  • Medleyet er langt, men der er et godt flow og gode skift i forløbet, så det ikke føles som en lang mach-up, men en perlerække af sange bundet godt sammen.
  • Videoen skifter ret markant mellem forskellige visuelle effekter og locations. Det gør det lettere at holde interessen fanget i så lang tid. Som sådan er virkemidlerne ikke nyskabende, men det er godt kombineret.

Contrapontos hjemmeside og  facebookside er desværre kun på portugisisk, så det er svært at lære mere om dem, men jeg synes, at de er spændende. Jeg håber, at der der mere på vej.

Deres YouTube-videofeed er i øvrigt interessant at betragte rent YouTube-arkæologisk, som den ser ud i skrivende stund (16. februar 2014 – 13 videoer)

  • De første videoer 10 er uploaded ultimo marts 2013 og er alle fra den samme koncert, optaget fra publikums plads.
  • Samtidig er der uploaded en billedmontage med lydklip og billeder fra koncerten. Det er måske deres første koncert, da gruppen blev dannet i september 2012
  • I oktober kommer der så en video med god lyd og klip fra studiet – De har altså valgt at være i et rigtigt studie.
  • Endelig kommer denne video så i februar 2014, som en produceret video med god lyd.

Det er en gruppe i udvikling. Selvom de to seneste videoer er af væsentlig bedre teknisk kvalitet en de første, så tager det ikke noget fra dem i mit nørdede billede, at man kan se, hvor de er startet.