A cappella er ikke en genre af musik. A cappella er musik uden instrumenter og som sådan kan alle genrer af musik fremføres a cappella. Et bevis for dette er israelske Hellscore, der gør sig i metal og hård rock. De tager sig her en tur igennem finske Nightwishs bagkatalog i form af et medley, der indeholder en sang fra hvert album fra 1997 til 2020.

Uden at være en coronavideo så har pandemien alligevel præget tilblivelsen, hvilket er beskrevet i noterne til videoen på youtube. Medleyen er fortrinsvis indstuderet online, og så blev billederne skudt hurtigt, da det kortvarigt lysnede i Israel.

I dag vil de fleste nok genkende opstillingen som “social distance”. Men uden corona er det et eksempel på en god ide til en musikvideo. Det har sikkert være et stort arbejde at skyde og klippe videoen, men det er også forfriskende, at de visuelle virkemidler (landskab, skumring, lys og røg samt kostumer) er så simple og gennemskuelige. Lad det være inspiration til andre, og en påmindelse om at en video ikke nødvendigvis skydes i studiet og overproduceres for at være virksningsfuld.