Tre gange i løbet af 24 timer dukkede Thrift Shop op i mit YouTube feed. Jeg kendte ikke sangen men tænkte, at den åbenbart peekede netop da i USA. Siden tror jeg, at jeg har hørt den en enkelt gang i radioen. Den er dog nok blevet spillet mere, da den har haft en enkelt uge i toppen af Tracklisten.

To af udgaverne var dog den samme, da Lindsey Stirling og Tyler Ward havde arbejdet sammen. Som stor fan af Lindsey Stirling mener jeg, at det meste musik bliver bedre med violin på. Men da dette er mandags a cappella, vil jeg hæfte mig ved den tredje video i mit feed.

Pentatonix er en spændende kvintet, som brød igennem da de vandt tredje sæson af den amerikanske a cappella konkurrence Sing Off. På deres youtubekanal viser de både flot producerede videoer og simple videoer som denne, der blot er et fast monteret videokamera, og det lyder som om, at lyden er optaget på stedet. Det er en “quick’n’dirty” video selvom den på ingen måde er dirty, men fint viser PTX evner frem. Hvis den er noget, er den effektiv, for PTX har vist at de forstår YouTube. Publikum er globalt, men det skal holdes vedlige med en lind strøm af indhold og nyheder.

Originalen er naturligvis med Macklemore & Ryan Lewis.