Århusianske Vox 11 udgav et nyt album “Roots” 1. april i år. Og det markerede de med en ny (og foreløbig enlig) video på YouTube. Der er så meget positivt at sige om dette, at jeg ikke kan komme ind på det hele. Først og fremmest gælder det mig når der udkommer et nyt, godt, dansk a cappella album. Men da dette er mandags a cappella vil jeg forholde mig til videoen.

Jeg ved ikke hvor meget taktik, der ligger i valget af “Sunday Bloody Sunday” som første video, men det  virker som et fornuftigt valg. Vox 11 har selvfølgelig promoveret deres video på de sociale medier, og jeg går ud fra, at venner, familie og bekendte har set videoen. Men med valget af et stort hit kan der også komme trafik fra folk, der leder efter U2 musik. I den sammenhæng tæller det også op, at de har fundet et godt snapshot fra videoen som thumpnail til videoen. Jeg ville godt nok ikke selv opsøge U2 musik, men jeg hører også til én af de første kategorier…

Selve videoen er også godt lavet. Udgangspunktet er Vox 11 i hvad der godt kunne være en koncertformation. Det gør det autentisk og nemt at forestille sig at opleve dem live. Et kor i formation, der synger, bliver hurtigt monotomt uanset hvor meget, der panoreres og vinkles, men det råder de mange nyhedsklip og headshots  fint. Videoen er i den grad seværdig og produktionsværdien er høj, selvom den ikke virker kompliceret. Det er godt tænkt, klippet og udført.

Det eneste jeg savner i forhold til andre, der bruger de sociale medier aktivt, er dels en opfordring til at subscribe og dels en bedre beskrivelse til videoen. Selvom der er links på skærmen til slut, så er der ingen grund til at forholde seeren disse oplysninger indtil sidste øjeblik. Sæt som minimum link til facebook, hjemmeside og iTunes i beskrivelsen. Der er ikke mange der bliver hængende til rulleteksterne – og slet ikke på YouTube. En god beskrivelse vil ikke kun kunne fastholde seerens interesse længe nok til at klikke, men vil også hjælpe søgningen på vej. Jeg søger tit efter a cappella på YouTube, men jeg ville ikke finde frem til denne.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *