Det er sjældent at de amerikanske vokalgrupper lægger vejen forbi Danmark, når de turnerer i Europa.  Straight No Chaser er flinke til at kigge forbi. Og så har Home Free fået en forkærlighed for Roslev – eller også er det omvendt – for de to seneste år har de optrådt i teltet på Glyngøre Camping i forbindelse med countrymusikfestivalen der.

Alligevel valgte jeg at tage til Hamborg for at se Home Free på deres Timeless-turne. Efter at have oplevet dem to gange til London A Cappella Festival, havde jeg et stort ønske om at opleve dem i fuld længde i en rigtig teater sal. I den forbindelse valgte jeg Imperial Theater fremfor teltet i Roslev. Jeg fortrød ikke mit valg.

Jeg og min med-a-cappella-nørd Keld havde købt VIP-billetter med adgang til Q&A, foto- og autografmulighed. Det var en god start på en god aften. Og også interessant. Home Free var underholdende, imødekommende og professionelle. Det var første VIP-arrangement for mig, så min læring er bl.a. forbered et eller to gode spørgsmål på forhånd. Det er lidt trist, når artisten skal trække spørgsmål ud af flokken. Men lad være med at have en lang fysisk liste med – det er creepy.

Det viste sig at Imperial Theater var det mindste venue på deres turne med kun 230 pladser. Og med vores VIP-pladser forrest (vi beholdt vores pladser fra Q&A) blev det en meget intim oplevelse. Det blev samtidig en stor musikalsk oplevelse, da Home Free jo er overdrevent gode sangere og rutinerede optrædende. Keld havde en interessant observation som jeg kun kan tilslutte mig. Når man har set et band to gange og det var fedt, så kan tredje gang godt skuffe, hvis det bare er mere af det samme. Men dette var en fed koncert. Det var en anden og mere komplet oplevelse at se dem i et teater i Hamborg.

Der var som sagt kun plads til 230 i Imperial Theater, så det er godt, at man som patron får tidlig adgang til billetterne. Men hvis 230 er hvad der skal til får at få Home Free til byen, så burde de snart komme til København også. Bare i mit selskab var vi 10, og vi var ikke de eneste danskere i salen. Der burde være marked for at København kommer på planen i 2019.