Jeg blev glad, da jeg tjekkede Noteworthys YouTube kanal ud som forberedelse til denne mandags a cappella. Det er en kanal man kan lære noget af. Men først denne mandags a cappella video…

Frygtløse som collegegrupper nu er har Noteworthy fra Brigham Young University smidt David Guettas Without You og Mumford & Sons’ I Will Wait sammen og fået en lytteværdig sang ud af de to meget forskellige – men i mine øre jævnt uinteressante – sange.

  • Først og fremmest synes jeg, at de har begået et rigtig godt arrangement. Without You glider sømløst over i I Will Wait, hvor skiftet af solist fra sopran til alt fremhæver det som rigtig klædeligt mellemspil. Modulationen giver et godt afsæt til skiftet tilbage til finalen med Without You og en ny solist.
  • Videoen er simpel – og det er jeg helt for, især når ideen samtidig er god og godt udført. Pigerne står på en snedækket mark og kameraerne sværmer om dem. Jeg tror ikke, at de skifter plads undervejs, men der er blevet klippet rigtig godt, så i sammenhæng med skiftene i sangen bliver det ikke kedeligt at se på.
  • Lydsiden er perfekt. I modsætning til The Edge Effect i sidste uge er lyden her indspillet på forhånd. Det ville også være underligt andet. Lyd og billede skal jo passe sammen.

Og så til deres kanal på youtube.

I skrivende stund (søndag aften) har Noteworthy tolv videoer på deres kanal:

  • Den producerede video beskrevet ovenfor (ca 147.000 views på tre måneder)
  • En bagom videoen video (ca. 3000 hits)
  • Seks koncertvideoer (mellem 1200 og 2700 hits)
  • To “øverumsvideoer” (mellem 3500 og 4000)
  • En kampagnevideo (øverumsvideo nr. 3) til fordel for kræftbehandling (4000 hits)
  • En præsentationsvideo vedr. en forestående audition (2000 hits)

Den producerede video får altså 37 gange flere hits end den næstmest sete video. Produktionskvalitet betaler sig altså. Bemærk også til miniaturebilledet. Det præsenterer videoen flot, når den dukker op i søgeresultater for David Guetta eller Mumford & Sons.

Betyder det, at man skal droppe amatøroptagelserne?
– På ingen måde. De er også med til at fortælle historien om Noteworthy. Koncertvideoerne har måske både en dårlig billede- og lydkvalitet, men ser man disse videoer med for på at mindes eller forberede sig på en koncert med Noteworthy, så er det min opfattelse, at man godt kan sættes sig udover kvaliteten. Især når man har set i den producerede video, at de både synger godt og ser pæne ud.

Og endelig viser de også hvad man kan bruge sin kanal til. Især kan jeg godt lide, at de gør opmærksom på kommende koncerter og så lige smider en øverumssang oveni.