Dette må være en af de mest kopierede sange i 2012. Og det var da også igennem Barely Politicals eminente spoof af WOTE‘s cover af Gotyes sang, at  jeg i det hele taget opdagede den. Jeg vælger at bringe den som denne mandags a cappella, selvom den efterhånden er coveret til døde.

Det giver mig nemlig anledning til at præsentere Peter Hollens – en særdeles dygtig multitracker, der her får hjælp af sin hustru Evynne. Peter Hollens er naturligvis rundet af den amerikanske college a cappella scene, hvor han har gjort sig bemærket med University of Oregons On The Rocks. Nu laver han musik hjemme i sit hjemmestudie og udgiver den på youtube og i itunes.

Jeg følger med stor fornøjelse Peter Hollens’ udgivelser på hans youtube-kanal. Denne sang viser dog både svagheden ved multitracking og Peter Hollens talent. Min oplevelse er at multitracking let risikere at blive lidt fad, fordi der kun er den ene stemme i sangens tekstur. Der kommer til at mangle noget, hvis ikke arrangementet kompenserer for det. Især de ensformige uh-stemmer i indledningen og første vers gør mig lidt træt. Kun Peter Hollens stærke leadvokal får mig til at lytte med frem til omkring 0:45, hvor skiftet i tekstur får mig til at spidse ører. Og derfra vokser min opmærksomhed.

Peter Hollens har også lavet flere spændende samarbejder med andre youtubere. Især samarbejdet med fantastiske Lindsey Stirling om en violin/vokaludgavie af Skyrim-temaet er  uforlignelig. Men det er en helt anden historie, som jeg vil komme med en anden dag.